miercuri, 7 septembrie 2011

Trei frati buni si unul vitreg


Participarea la intrunirea Typ3 de la Wolfsburg din acest an a facilitat si imbogatirea colectiei de machete auto VW. In materialul urmator am sa va prezint familia de machete Typ3 Fastback ( scara 1/60 sau apropiat ) ce contine trei masini din seria matchbox si o a patra produsa de best-box ).
Incepem cu cele din familia matchbox in ordine cronologica.
Prima masina, de culoare rosie, este cea mai veche din serie si cea mai bine realizata ( parerea mea ). Este un VW Typ 3 Fastback pre 69.
Pe podeaua masinii se poate citi: "MATCHBOX" SERIES/ No 67/ VOLKSWAGEN 1600 TL/ MADE IN ENGLAND/ BY LASNEY/ PAT No 983558. In dreptul puntii spate avem si un " ( A ). Are rotiile subtiri cu capace cromate specifice seriei vechi de la matchbox.










A doua masina de culoare mov metalizat ( !!! ) este acelas tip de fastback dar produs intr-o alta serie. Pe "burta" masinii se poate citi: "MATCHBOX" SERIES No 67/ VOLKSWAGEN 1600 TL/ MADE IN ENGLAND/ LESNEY PRODUCTS&Co Ltd/ SUPERFAST, iar in dreptul puntii spate: PAT No 983558/ ( A ). Foloseste o alta matrita fata de prima masina prezentata atat pentru podea, caroserie cat si pentru roti care au grosimea medie. Matrita pentru caroserie este mai neingrijit realizata, foarte multe bavuri sunt vizibile pe suprafata masinii. Rotile inca au un aspect placut, zvelt, dat de grosimea lor inca mica.










A treia masina, de culoare roz metalizat ( mda are o culoare chiar mai tembela decat precedenta ) este cea mai noua din cele trei, are caroseria si podeaua realizata aparent in aceias matrita ca cea de a doua masina din material. Fata de aceasta difera rotile care de aceasta data sunt groase si dau un aspect "nenatural" masinii.







La toate cele 3 masini "Matchbox Series" se deschid usile, au acelas numar de inmatriculare ( PMC 4250 ) iar pentru interior pare a fi folosita aceias matrita. Caroseria este destul de proportionat realizata fata de cea a masinilor reale. Machetele se dateaza larg in anii 60-70.
A patra masina din colectie, fratele vitreg, este o macheta cu putin mai mica decat celelalte, produsa in Olanda. Este tot un Volkswagen Typ3 Fastback sau TL de culoare rosie. Caroseria, la care usile se deschid, este mai neangrijit realizata decat la seria "MATCHBOX" practic masina avand aceias latime din fata pana in spate si nu o forma de lacrima ca la masina reala. Pe "burta" masinii se poate citi: best box/ 2508/ VW 1600 TL/ MADE IN HOLLAND. Rotile sunt subtiri si au anvelopele profilate. Masina este mult mai rara decat cele din seria "Matchbox". In seria best - box am mai vazut aceias masina si in varianta vopsita verde.
"MATCHBOX" SERIES mai ofera si variante vopsite in verde, maro, galben.








Fotografii grup MATCHBOX:






3 comentarii:

  1. Ce faine sunt masinutele :)
    Am urmarit si anul asta plimbarea cu typ3-ul, nemaipomenita, mai ales prezentarea, ca in fiecare an dealtfel.

    RăspundețiȘtergere