luni, 28 iunie 2010

Romania pamant romanesc?!?!

Un graffiti, a carui prezenta constanta pe zidurile din Bucuresti rivalizeaza cu deja banalele "Hai ..." si "ue..." diverse echipe de fotbal, este "BASARABIA PAMANT ROMANESC !". Ce mi-a atras atentia la acest graffiti este similaritatea scrisului in toate cazurile. As indrazni sa spun ca-i vorba de aceias mana care a dorit sa lase acest gand posteritatii pana ce lavabilul de exterior il va acoperi. Cine ar putea fi in spatele acestui misterios graffiti? O intrebare ce ma obsedeaza de ceva ani. Adevarat mister monsher!
Scrisul rotund, ingrijit tradeaza o persoana de sex feminin ce-mi aduce aminte de fosta mea invatatoare, de origine basarabeana si degraba varsatorie de lacrimi cand venea vorba de chestii de "corason" national si nu numai. Mesajul stereotip, repetatat la infinit indica un caracter maniacal-obsesiv nationalist ( sau ceva pe acolo ). Deci avem de-a face cu o persoana de sex feminin, din Republica Moldova, nationalist-"tulburata". Cine sa fie? Cine sa fie? Tare as face pariu ca-i Leonida Lari, parca o si vad noaptea cu snurul legat de cap si spray-ul cu vopsea in mana ... dar poate nu-i ea. Mister monsher, mister!


5 comentarii:

 1. si la cluj am vazut mai multe "Grafitti" -uri din astea ,cu aceeasi mesaj si aceeasi scris ingrijit,ba mai nou chiar am vazut si stickere cu acceasi mesaj
  cred ca este vorba de o grupare ultra-nationalista
  oricum cred ca sovinismul asta exagerat,chiar obsesiv as putea spune ,nu isi prea are locul in secolul XXI,si nu face altceva decat sa creeze tensiuni,cel putin in opinia mea

  RăspundețiȘtergere
 2. daca dai un search pe google la "Basarabia"
  vei vedea stickerul de care am zis inainte

  RăspundețiȘtergere
 3. Cu cat orizontul e mai ingust, cu cat ignoranta e mai ascutita, cu atat nationalismul mai mare. Am dat un search dupa "basarabia body painting" si am gasit niste forme de nationalism interesanta :))))

  RăspundețiȘtergere
 4. Fotografia ca a fost facuta in zona Panduri...?
  DAN

  RăspundețiȘtergere