duminică, 20 iunie 2010

Marea Piramida


"Exista cateva lucruri care nu pot fi invatate repede, si timpul, adica singura noastra avutie, trebuie risipit din plin ca plata pentru insusirea lor.
Sunt lucrurile cele mai simple cu putinta, si cum pentru a le afla e nevoie de-o viata intreaga, stropul de noutate pe care fiece om il culege pe lume e foarte costisitor si-i unica mostenire ce-o lasa dupa sine"
Ernest Hemingway

Nu-i asa ca orice tampenie debitata daca are un citat inainte pare mai desteapta, telectuala, elitista, etc? Da?!?! Eram sigur ... :)
Am facut una din constatarile vietii mele: cu totii suntem doar niste sclavi la marea piramida. Mda, motorul, scopul, catalizatorul vietilor noastre este constructia marii piramide! Asemeni sclavilor din anticul Egipt ne apucam sa muncim sisific, ceas de ceas, zi de zi, luna de luna, an de an, fiecare la piramida vietii lui. Cum arata ea? Destul de diferit de la un individ la altul. Pentru unii e o stralucita cariera de tutar ( sau tzutzar in absenta diacriticelor ) intr-o multinationala de doi lei, rate interminabile la casa visurilor ( un apartament de 3 camere intr-un bloc ce un om normal l-ar numi ghetou sau o villa de beton armat cu termopane ce ar putea trece drept cazemata sau punct de control al frontierei), "realizarea", "aranjarea" copiilor, restaurarea masinii, intregirea colectiei, etc. Daca esti dictator, la constructia piramidei tale, participa alaturi de tine mai multa lume ( mai mult sau mai putin ) vinovata: Canalul Dunare-Marea Neagra, Casa Poporului, integrarea europeana, lupta impotriva terorismului sau a crizei mondiala sunt doar cateva exemple.
Fiecare, zi de zi, muncim la piramida noastra sau in cel mai nefericit caz a altora. Si blogul asta a fost si este o piramida , masina e o alta ... si daca ar fi fost numai astea . Cea ma naspa treaba e ca nu sti daca piramida ta va fi o atractie turistica, ca a lui Keops, sau doar un pom pt caini. Intreaba pe oricine de numele lui si vei vedea ca-i convins ca-l cheama Keops.
Candva eram doar spectator la constructia piramidelor, ce dor imi e de vremurile alea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu