miercuri, 9 februarie 2011

Mereu m-am intrebat ...

... de ce noi locuitorii satului cu ministrii suntem asa de: mici, rai, prosti, meschini, artagosi, isterici, egoisti, nesimtiti, nedemni? Zilele trecute am gasit o parte din raspuns: pentru ca pe dinauntru suntem negri. Negri ca taciunele si urati ca smoala!
Dar sa privim fotografiile de mai jos:






Magazinul Unirii nu a fost mistuit de flacari, ce vedeti nu este o ruina calcinata! Doar au fost date jos uriasele banere publicitare care au acoperit pentru cativa ani magazinul. In spatele lor aerul infect, fumul milioanelor de masini din acest oras s-a depus pe cladirea ce, din cauza banerelor, nu a mai fost spalata de ploi sau zapezi. Intr-o mai mica sau mai mare masura pe dinauntru la fel suntem si noi bucurestenii. De fiecare data cand mergem cu masina doar ca sa se vada statutul nostru social, de fiecare data cand mergem cu masina sa cumparam o paine, de fiecare data cand stam ca boii ore intregi la semafor pentru ca nu ne mai aducem aminte la ce folosesc picioarele, de fiecare data cand taiem copacii ca nu ni se vede odorul drag ( masina ) de la fereastra apartamentului, de fiecare data cand in locul unei case cu 3 copaci construim un monstru de beton cu enspe etaje pentru milioanele de corporatisti ce nu-si dau jos curul din masina, de fiecare data cand preferam si toleram in cartierul nostru un Mall nesimtit in locul unui parc verde, de fiecare data ne mai innegrim nitel pe dinauntru.

10 comentarii:

  1. alo,...shefu'.... ceea ce vedetzi tumneafoastra acolo este vapsea neagra... sau lavabel.... d-ala.... cum ii zice... Cred ca se va intimpla exact ca pe laterala cealalta... magazinu' bashica va investi intr-o fatza noua shi frumoasa cu reclama cu tot.
    Intr-un fel... poate nu-i rau.... prefer ceva ok vizual in locul bannerelor de circ sau al fatzadei prafuite a magazinului.
    Dar... ideea principala ramine... suntem, intr'adevar, negri :(
    un cetatzean cu cotiera

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau sa-ti spun dar e funingine, negreala, jeg sau cum vrei sa-i spui.

    RăspundețiȘtergere
  3. Urat arata Magazinul Unirea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bogdan ai perfecta dreptate....tristul adevar

    RăspundețiȘtergere
  5. Stiu ca cei ce lucreaza in mediu toxic primesc lapte si apa minerala pentru dezintoxicare, cei ce locuiesc in capitale toxice ce primesc?

    RăspundețiȘtergere
  6. @Ralu: bani, oportunitati de cariera si multe malluri, asta primesc. Metropolele atrag oamenii ca un magnet (sintagma ideala) / atrag oamenii precum trag mustele la **** (sintagma care descrie realitatea). Asta e sistemul in care ne complacem si pe care-l intretinem fara sa ne dam seama.

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi pare rau ca te contrazic, insa este vopsea neagra in toata legea! Spun asta cu foarte mare siguranta si tarie caci s-a intamplat sa trec pe acolo cand cei de la Berhka au dat jos afisele publicitare si au inceput sa vopseasca fatada. Inteleg si aprop mania ta fata de snobismul romanului nascut mare iubitor de masini, insa sa nu plecam de la concluzii pentru a gasi justificari!

    RăspundețiȘtergere
  8. Hmmmm, mi se pare sinistru sa vopsesti o cladire in negru. Sinistru si ilogic, dar na daca i-ai vazut vopsind cu negru nu pot decat sa ma minunez. Desi nu prea ar trebui sa am motiv, doar traiesc in Ro.

    RăspundețiȘtergere
  9. Da ai dreptate mai e interesat cineva de blogul tau din pacate evident nimeni dar sunt singurul de aici care este fiul lui

    RăspundețiȘtergere
  10. O si BRAVO BOGDAN ESTI CEL MAI TARE

    RăspundețiȘtergere