marți, 1 decembrie 2009

A-nceput de ieri sa cada/ Cate un kamikaze...


In ultimii ani mi-am facut o pasiune din a ma uita la sinuciderile publice ale unor lideri politici. In general se faceau in timp si aveau o oarecare savoare. Spre exemplu sinuciderea aroganta si sadica a lui Nastase care si-a taiat ouale sa i le putem numara mai bine. Cea mercantil-meschina a lui Tariceanu care oblica poporul sa cumpere taraboante frantuzesti scumpe si proaste in care sa-si petreaca vesnicia asteptand blocati pe sosele din secolul trecut, in vreme ce poporul vroia troace SH din Germania ieftine si bune cu care sa se dea pe autostrazi. Sau sinuciderea vesela a presedintelui Basescu care a avut toate incredientele unei petreceri de pomina cu durata de 5 ani: circ/scandal, femei, bautura, mistocareala. Acesti kamikaze inainte de a se zdrobii de crucisatorul democratiei au facut si o leaca de show aerian.
De la o vreme sinuciderile politice nu mai au haz, sunt prea grabite si lipsite de gratie. Seria a fost deschisa printr-o frumoasa ratare de Klaus Johannis. Acesta a vrut sa-si sinucida trecutul de primar stimat facandu-se premier marioneta injurat. Spre norocul lui nu a reusit. I-a urmat Crin Antonescu care abia reusind sa se inalte la un 20% la alegeri se prabuseste tamp in fata crucisatorului cu Geoana in brate. Probabil invidios pe prestatiile celor doi si dorind sa arate ca el poate fi mai jalnic decat Johannis si Antonescu la un loc, primarul Timisoarei George Ciuhandu, se sinucide inutil si atit de rapid ca aprope nimeni n-a inteles de ce. Uitandu-ma la acestia din urma nu pot sa nu ma intreb daca au facut ca pilotii japonezi inainte de actiunea finala: sa dea pe gat un pahar de tuica japoneza sau cu ii zic ei o cinzeaca de sakee. La cat de tristi si anosti erau nu cred s-o fi facut.
Cu totii veti sari si veti spune: MONSTRUOASA COALITIE! Pesimistii vor spune ca asa a fost clasa politica mereu iar optimistii vor argumenta ca "monstruoasa coalitie" l-a adus pe Marele Carol I la conducerea tarii.
Ei as! din pacate nu-i asa. Adica "monstruoasa coalitie" care l-a indepartat pe Cuza de la tron era intre conservatori si liberali, ambele daca ne gandim bine fiind partide de dreapta ( ce-i drept stanga nu se nascuse inca ), iar comparatia Carol I - Geoana n-are nici un rost si poate fi chiar jignitoare pentru primul. La actuala i-am putea spune fara teama de a gresi "penibila coalitie"
Pentru Duminica nu imi fac griji, am sa aplic o vorba citita undeva: "din doua rele am hotarat sa nu votez cu nici una". Problema este ca peste 5 ani nu vad pe cine sa aleg, toti candidatii sinucigandu-se politic inutil inca de acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu