sâmbătă, 19 decembrie 2009

Iar n-ai ...

Am doua masini, un VW Golf IV Variant, TDI, 101 CP, ESP, ABS, fabricat in 2001, etc si un VW Typ 3 Variant, tractiune spate, fabricat in 1969. Cu care credeti ca ma deplasez prin Bucurestiul lui Oprescu si sectorul lui Vanghelie ( care este ... total nedeszapezit )? Evident cu Typ 3-ul din '69 :) . Cu Golf-ul n-as ajunge nici pana la coltul strazii, esuand ca o balena sclemberitica pe primul sleau de zapada ( pisicile nu se baga sub masina din lipsa de spatiu iar sobolanii aia mai mari se gandesc de doua ori inainte). La ce-s bune ESP-euri, ABS-uri si alte cacaturi ale tehnologiei moderne daca orice chestie care depaseste 15 cm se dovedeste un obstacol imposibil de trecut?
Cu aceasta ocazie doresc sa-i multumesc vecinului care si-a pus zapada de pe masina lui in fata masinii mele ( in poza e dupa ce am carat zapada in gradina si am curatat si aleea sa aiba lumea pe unde trece) si tuturor celor care iau zapada de pe droagele lor si o arunca in mijlocul drumului pentru ca acolo e ( evident ) mai usor: "Va iubesc pe voi dar mai ales pe mamele voastre ! ".



Mai departe mic ghid de iarna pentru ( mitocanii ) romani, azi episodul I ( simt ca va urma si II ):
1. A nins ... ce bine e! A sosit momentul sa ne facem poze cu telefonul in zapada.
2. Nu trebuie sa dai niciodata zapada, sigur trebuie sa vina cineva sa o dea mai ales daca e in fata casei tale sau de ce nu chiar in fata magazinului tau ( clientii sa zica mersi ca te sacrifici si deschizi magazinul in loc sa te dai pe partie la Predeal ).
3. Responsabili cu datul zapezii trebuie sa fie: primaria, vecinii, minoritatile nationale, emigrantii, extraterestrii, UE, Dumnezeu, ma rog orcine altcineva in afara ta.
4. Ai BMW, nu? Perfect! Sti ca e o masina improprie mersului pe zapada ( tractiune spate, motor fata ) ? Minunat! Nu ai nici cauciucuri de iarna? Mirific! Gata a sosit momentul sa iesi la plimbare. Trebuie sa dai caldura la maxim in masina ( asa cat sa stai in tricou ) si sa vorbesti la mobil. Masina a ramas intepenita in primul morman de zapada cu inaltimea de 5 cm? E ok! Stai linistit si vorbeste la telefon, sigur sclavii din spatele tau te vor impinge. N-au cum sa treaca de tine si de harbul tau luxos...
5. Vin sarbatorile, vin sarbatorile ... Aha deci a sosit momentul sa ne purtam ca niste nemancati apocaliptici. OBLIGATORIU! trebuie sa ne calcam in picioare prin supermarket-uri si piete. Nici un leu nu trebuie sa ramana necheltuit pe mancare. Trebuie obligatoriu carne de porc si mezeluri de porc, si ceafa de porc, si coada de porc, si rat de porc, si mate de porc, dar mai ales PORC! A si cozonaci de la hipermarket ca faina-i proasta si drojdia contrafacuta si daca coci un cozonac in casa o sa se strice mirosul de dihor, pardon, dior din apartamentul tau american la care ai daramat peretii la bucatarie.

11 comentarii:

  1. Eu am facut cumparaturile luni 14.12.2009 din Carfour Berceni , lumea nu se calca in picioare pentru ca era gol si la casele de marcat nu era NIMENI era ora 21.45 . Deci sambata si duminica aceasta am stat linistit in casa ,am mers doar in Piata Rahova si am cumparat o creanga de brad (destul de mare)cu 5 lei., am insa un bradut mic in ghiveci pe care o sa-l impodobesc saptamana acesta.In privinta dezapezirii ma gandesc din ce in ce mai mult sa-mi cumpar un Aro 10 vechi sa-l restauraez si sa-l folosesc numai iarna.

    RăspundețiȘtergere
  2. ARO 10 e o investitie cam neinspirata :( sta foarte prost la tabla si consuma mult, mai bine un ARO 243.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai dreptate si eu am auzit ca sunt proaste, ma gandeam la o Lada Niva dar este scumpa chiar la "mana-a-doua" si consuma 15-16 litri/100Km de benzina.Aro 243/244 imi place dar modelul vechi de prin anii 70. Am acasa o poza alb/negru cu interiorul unui ARO 243 facuta la EREN 72, am obtinut-o de la un fotograf amator pasionat de automobile.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu Sambata/Duminica am dat zapada de ma legam la sireturi din picioare, pe strada fiind mai "izolat" n-a trecut nici un plug.
    Cumparaturile mi-am ascultat sotia si le-am facut din timp cand plebeu' infometat avea alte treburi mai importante.
    Apropos de PORC, eu vara sunt exasperat,zi de zi inhalez fum gratare, e o obsesie, intr-o zi a dat o ploaie si eu era fericit ca o sa respir ceva aer, canci cum s-a oprit a inceput sa miroasa a fleica. Eu de 7 ani nu m-am mai atins de gratar, nu-l mai suport din cauza nehalitilor ....

    RăspundețiȘtergere
  5. Pana la urma datul zapezii este o activitate recreativa daca nu esti in criza de timp si o faci cand zapada e inca afanata. Acum nu vreau sa fac pe lupul moralist sau cunoscator dar am trecut prin camping-uri in mai mult de jumate din Europa asta si nicaieri n-am vazut gratare insirate la fiecare masina sau cort. Sincer mi se cam pare apucatura de barbar sa bagi in tine mormane de carne fripta direct la foc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pe mine unu m-au terminat gratarele astea, iarna vara carne fripta si fum, ieri seara mirosea iar a gratar :|. Si mai e ceva cum aude cineva ca stau la curte ma intreaba "Si in weekend nu bagi un gratar?" sau "Cand vin la tine sa facem un gratar?".
    Obsesia asta cu mancarea a devenit marca inregistrata romaneasca.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mda aveam un prieten care statea la curte si nu intelegea de ce-i refuzam oferta de a veni la un gratar.

    RăspundețiȘtergere
  8. La romani "gratarul" tine acum mai mult de un confort sufletesc inexplicabil si nu de moda. Si eu mi-am construit un gratar de caramida la tara dar; nu aproape de casa ,de vecini sau de sosea. De ce spun asta pentru ca nimic nu se compara cu focul unui gratar vara in curte la tara si mai ales seara,plus berea de riguare.

    RăspundețiȘtergere
  9. La prima ninsoare serioasa de acum cateva zile am iesit la curatat zapada in fata portii; asa, de distractie, mai ales ca aveam si ajutoare de nadejde, mici dar harnice. Apoi, dupa ce am terminat, a venit o ploicica si s-a topit zapada si de la vecinii care nu curatasera :D
    Intre timp a mai nins o tura buna, am curatat, macar atunci am avut satisfactia ca ploaia n-a venit decat dupa 2 zile :))
    Acum ne pregatim sa umflam barcile si sa desfundam canalele sa se scurga apa. Vorba ceea, te uita cum ploua-n decembre...
    In alta ordine de idei, cand te saturi de cele pe care le-ai insirat mai sus, hai la noi ca aici lumea e mai normala :D (da, stiu, am eu niste prejudecati bine infipte despre bucuresti/eni).
    :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Mie nu-mi place gratarul, imi face rau la stomac iar daca stau langa el ma satur/ingretoseaza mirosul de fum si ulterior nu mai pot sa maninc :(. Asta e! Prefer mancaruri mai elaborate sau procesate cum vreti sa-i ziceti.
    Cat despre Bucuresti m-am saturat de tigania asta pana in gat. Sper ca intr-o buna zi sa traiesc, de preferat, intr-o alta tara. Ralu am avut o tentativa ( din nefericire ratata ) de a ma muta la Cluj, daca nu voi reusi sa plec din tara sigur ma voi muta din Tiganesti.
    Bancul meu favorit e ala cu copilul-vierme care vorbeste cu mama-vierme:
    -Mama noi am putea trai intr-un mar?
    -Sigur!
    -Dar intr-o banana?
    -Bineanteles fiul meu.
    -Si atunci de ce traim intr-un rahat?
    -Pentru ca suntem nationalisti...

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu am un prieten care lucuieste la curte in Bucuresti , casa s-a transmis de la o generatie la alta si acum cativa ani l-am intrebat;
    EU
    - Tu nu faci un "gratar" duminica sau la o zi onomastica ?
    EL
    - Eu sau parinti nu am facut "gratar" niciodata!

    Deci nu toata lumea prefera "gratarul".
    Da,asa este cand stai langa "gratar" fumul si mirosul iti taie pofta de mancare,eu aveam inainte un gratar construit dintr-un aspirator Buran 3 ,fiind de mici dimensiuni un putea prepara/frige o cantitate de carne sau mici decat in 2 reprize si asta petru 3-4 persoane plus imi cadeau pe jos mici mai ales din cauza dimensiunii reduse a "gratarului". In momentul cand ma asezam la masa mancam numai cartofi si salata.
    Asa ca mi-am construit un "gratar" de caramida,nu exagerat de mare dar cu un randament foarte bun, adica pun lemmnele sau carbunii si fac focul , din momentul acela eu doar micii sau carnea o pun pe gratar si nu mai ma aprotii de el decat sa intorc carnea de 2 sau 3 ori. nu mai imi intra fum si miros in nas , ochi , gura nu mai trebuie sa suflu in carbuni ,ba chiar dupa ce am scos carnea de pe gratar am pus la copt niste porum sau ardei.
    Mentionez ca nu sunt un adept al "gratarului" saptamanal.

    RăspundețiȘtergere