sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Rituri si ritualuri magice urbane

Un ritual magico-urban ce parea pierdut in negura timpului a fost inregistrat astazi in Bucuresti. Ardere bujiilor ( caci despre el e vorba ) era o practica de exorcizare purificare a spiritului masinilor ( bujiile ) in periodele reci ( iarna ) in vremuri imemoriale cam pe cand se ingana aprindera clasica ( bobina, distribuitor, platina, condensator, carburator ) pe 6 V cu cea pe 12 V. Pe vremea aceea injectia insemna o mini tortura facuta de asistente cu seringi de sticla si ace groase de indelunga folosinta. Aprinderea electronica era atunci cand casa se aprindea de la televizorul Temp cu lampi. In aceste conditii motorul se ineca adesea iarna la temperaturi scazute. Pentru rezolvarea problemei se incepea cu incantatii murmurate cu dintii stransi in fata blocului din care cu greu se intelegeau cuvinte ca: "tu-tzi", "zeii si grijania", "troaca fascista", etc Apoi se trecea la schimbarea bujiilor ce in cazul typ3-ului presupune demontarea filtrului de aer si a carburatoarelor, moment ce presupune o alta incantatie din care samanul lasa sa se auda cateva cuvinte: "tutzzzziiiii ingramadiala mattiiiii" si "neam de nemtziii tampitzi!".
Inregistrarea de azi a acestui ritual auto-magico-urban ne face sa descoperim si continuarea lui. Samanul-sofer pictat in culorile razboiului ( de ce le-o zice asa nu stiu fiind vorba doar de jeg si unsoare neagra de la motor ) urca in grota lui de la etajul trei. Aici are loc o lupta ritualica cu fortele raului care se retrag de langa altarul focului sacru ( aragaz ) in intunecimea pesterii ( dormitorul matrimonial de unde vocifereaza amenintari si cuvinte in general urate ). Odata forta negativa indepartata samanul straneste focul sacru la altar ( aragaz n.r. ) si pozitioneaza bujiile cu electrodul catre flacara magica. Mai jos in premiera prima fotografie facuta unuia astfel de ritual de purificare:


Pentru a nu atrage fortele negative si a le dezlantui zgomotul asurzitor samanul aseaza intre altar si bujii o folie de aluminiu ( poleiala ).
Din timp in timp samanul arunca priviri in spate pt a se asigura ca fortele negative sunt la locul lor si bujiile nu sunt in pericol de a zbura pe geam. La intervale mai mult sau mai putin regulate ( tot timpul samanul e regulat la cap de cineva ) spiritul masinilor ( bujiile ) sunt intoarse si repozitionate in flacara purificatoare cu incantatii scurte si strigate: "auciii!", "tutziii!" si un topait specific cu degetele arse in gura. Odata bujiile suficient arse ( purificate ) se trece la reinitierea spirituala a lor prin frecarea cu o perie de sarma.
Cam atat pt azi ..... ca au aparut fortele negative :D .

5 comentarii:

  1. si ce se rezolva prin arderea lor? is mai neinitiat in practica incantatiilor :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hahaha, nu stiu :)) . Se purifica ele de energia negativa din'launtrul lor... si de benzina nearsa care le-a ancrasat.

    RăspundețiȘtergere
  3. bun, am inteles scopul ritualului. data viitoare cand inec golful apelez la flacara purificatoare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Azi am citit toata ziua la blogul tau :)) . Continui si maine ;).

    RăspundețiȘtergere
  5. Promit sa intorc lectura zilele urmatoare cand o sa scap de examene si alea alea. :) si, esti un om cu multa rabdare daca stai sa citesti tot ce debitez eu. :)

    RăspundețiȘtergere