marți, 12 ianuarie 2010

In Piata Rahova



Inainte de sarbatori umblam prin P-ta Rahova in cautare de ceva fructe&legume. Pe trotuar lume stransa ca la urs ( acolo tot timpul e lume ca la urs dar intr-un loc densitatea era mai mare decat cea generala ). Evident m-am apropiat sa vad si eu ( deh curiozitatea i-a venit de hac pisicii ) ce se vinde.
O femeie avea intr-o cutie de carton niste pui de catei roscati, la care abia le dadusera ochii, cam de marimea unei pisici aflata la capatul adolescentei, deci maricei. Cineva din multime:
-Dar ce-s astia doamna?
-Prichinezi dom'le! Prichinezi d'aia mici...
Hmmm puii aveau deja dimensiunea unui pechinez catelandru. Apoi mi-a picat fisa!!! Cucoana nu zisese pechinez ci prichinez care probabil era un fel de Adibas sau Pawasonic. Numai ca nu se rupeau la primul purtat ci cresteau cat un maidanez mioritic care-i in stare sa manince 2-3 pechinezi la o masa.
Ce ti-e si cu produsele astea contrafacute ....

5 comentarii:

  1. Intr-un articol mai vechi suneai: ca ai mers cu tramvai-ul nr.32 care era atat de nou incat desi era seara vedeai afara prin geam foarte clar. Ei bine acel tramvai se numeste V3A si acum circula pe linia lui 41. La noi in cartier a rulat doar petru probe.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred sa fie acelas tramvai. Dupa doua-trei drumuri prin Rahova sigur nu se mai vedea pe geam ca la inceput. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca tot suntem la povestiri poate esti interesat de o mica intreprindere care a functionat pe Tudor Vladimirescu, ca pozitionare era in apropierea intersectiei cu 13 Septembrie, cladirea exista si acum si acolo sau facut primele incercari de a construi o remorca pentru motocicletele existente in acea peroada 1955-65.Mica intreprindere avea ca obiect repararea echipamentelor de transmisiuni.

    RăspundețiȘtergere
  4. intreprinderea se numea RMT(Reparatii material de transmisiuni) se pare apartinea de armata. Iar despre remorca pentru motocicleta tatal meu care a lucrat acolo pana in anul 1960,povestea ca la costructia ei au avut de intampinat destule probleme,in special de mentinere a echilibrului,avand doar o singura roata. Cladirea care a fost lasata ani de zile in paragina,vad acum ca fost removata si cred ca spatiile au fost inchiriate sau vandute unei firme.Cred ca treci destul de des prin zona si ca pozitionare vis-a-vis are o benzinarie.

    RăspundețiȘtergere