miercuri, 21 octombrie 2009

Colectia Volkswagen





VW 82 Kubelwagen Afrika Korps ( Gonio 1/24 )


Tentatiei de a va spune o intreaga poveste despre luptele din Africa in cel de-al doilea razboi mondial este foarte mare. Campania din Africa inceputa in 1940 este cea mai "romantica" actiune a ultimei conflagratii mondiale, are de toate: eroism, actiuni spectaculoase, italieni zgomotosi si atit, comandanti carismatici, decor exotic si mai ales putine victime si distrugeri "colaterale". Cu toate astea rezist acestei tentatii ( pentru povestea campaniei aveti carti si Discovery Channel ) si ma limitez la a va prezenta un VW Kubelwagen "Afrika Korps" din tabla scara 1/24 produs de firma ceheasca Gonio.

Masina este surprinzator de bine facuta, cu foarte multe detalii care de obicei lipsesc masinilor de tabla. Daca la acestea adaugam si platforma de care este prinsa, ingrijit realizata si inscriptionata constatam ca ne aflam in fata unei machete de colectie si nu o simpla jucarie.

Directia functioneaza, usile din fata se deschid si au un soi de clanta, capota motorului si capacul compartimentului de bagaje se deschid deasemenea. Masina are numere de inmatriculare de Wehrmacht si insemne specifice. Anvelopele sunt marcate "Continental" iar parbrizul se rabateaza.

Nu lipseste nici mitraliera MG 34 cu tot cu banda de cartuse si cutia de munitie. Gaura laterala pentru cric e la locul ei dar lipseste, din pacate, cricul.


In compartimentul motor se afla motorul :) realizat destul de stilizat comparativ cu alte elemente, spre ex. tobele de esapament, scuturile din fata si din spate, farurile sau lampa Notek la care s-a manifestat un surplus de grija pt detalii. In fata se afla prinse si doua cazmale numai bune pentru folosit in desert.


O poza care-mi place foarte mult ...
-Fritz fi-ti-ar droaga de ras! In mijlocul desertului te-ai gasit sa-i schimbi setu' motor? Ca m-a batut soarele in cap si nu se vede o berarie pe o raza de 500 de km ...




Pe spatele platformei de expunere producatorul s-a gandit sa intregeasca mica opera si cu o scurta poveste.
Firma Gonio a produs si un schimmwagen in aceias maniera pe care din pacate nu-l am... inca ;)




Un comentariu: