joi, 18 februarie 2010

Un an ... primul!




Da, stimati cititori, a trecut un an de cand acest blog "a facut ochi" pe internet. In primul an de viata blog-ul a adunat 155 ( sa le zicem ) articole purtand 16 etichete ( "Istoria se intoarce"- film enervant si stupid :), Amintiri, Evenimente si calatorii, Fragmente de istorie automobilistica romaneasca, Gloria Exercitus, Istorie si arheologie, Miniauto, Numismatica, Pagini de istorie VW, Pastile vechi, povestiri... , Publicitate auto din alte vremuri, ReATe(m)Be-listice, Typ3 Variant, Vechi garaje si ateliere din Bucuresti, Wolfsburg 2008 ). Cam un articol la doua zile jumate. O fi mult, o fi putin? Nu stiu si vorba bancului nici nu ma intereseaza. Important e ca numarul cititorilor creste ( incet ) dar constant. Pana acum feedback-ul ( urasc romgleza dar na ma dau si eu poligloaba ) este unul pozitiv adica nu m-a injurat ( inca ) nimeni. Surprinzator nu este numarul cititorilor ci provenienta lor.




Cum se vede si in imaginea de mai sus cititorii ( sau vizitatorii ) provin cu precadere din Europa dar si din America de Nord sau Asia, unul chiar si din indepartata Australia. In procente lucrurile stau cam asa: 81,71 % din cititori au accesat acest blog din ( evident ) Romania ( asta nu ma surprinde foarte tare ), 7,83 % din United Kingdom ( !!! ), 3,63 % din United States si 1,38 din Germania. Ce o cauta englezu' in Romania habar n-am.
Zilnic, in medie, ajung pe blog cam 30 de noi cititori. Cum ajung e o alta poveste. Cei mai multi dand un "sarci cu gogu" si mai putin folosind yahoo. Hai sa vedem si ce cauta ei de ajung pe aici. Pai in afara de VW typ 3, Variant sau "vw vechi" mai avem foarte multi care vor sa stie cum ajung celebru?" cu variatia "cum ajung fotograf celebru?".
Asta imi explica ( cumva ) de ce librariile sunt pline de carti care au titluri din seria "Cum sa ...": "Cum se cuceresc femeile sau barbatii?", "Cum sa reusesc in cariera", "Cum sa castig la loto" sau "Cum se trece strada" ( asta nu cred ca s-a scris avand in vedere halul in care circula lumea pe la noi).
Dar mai sunt muuulte alte "sarciuri" interesante care aduc cititori pe acest blog. Hai sa vedem cateva ( pastrez ortografia cautatorului pentru un plus de naturalete ) :
- colecti de tuica
- kum sati faci un carting
-cartea mortilor si cartea vilor egipt
- caricaturi cu vulturi
- jocuri baria prinzi in lada
- imi loveste masina in parcare
- datul cu banana pe zapada
Fata de altii la mine pe blog chiar ajung oameni normali. Pe partea financiara blog-ul s-a dovedit un real succes. Daca n-ati citit ultimul "top 100 moguli romani", aflati ca sunt pe locul 3 sau 4 dupa Voiculescu, Sarbu si Vantu. Din click-urile voastre pe reclamele afisate pe blog am castigat pana acum 6,17 $ . Ma rog, e un fel de a spune ca am castigat pentru ca de primit nu primesc nimic pana nu se aduna ( parca ) minim 10 $ .
Planuri de viitor In primul rand trebuie sa vad cum si de unde fac rost de un monitor. Aseara fi'miu a reusit sa-l termine pe actualul. De frica lui toata imaginea s-a ingramadit in centrul ecranului. Acum e o placere sa lucrezi pe calculator, dar cel mai placut e sa te uiti la TV. Toti sunt luuuungi si slabi ca inainte de revolutie. Chiar sunt curios daca Moni ( sau o fi Mony de la money ? ) Columbeanu mai incape acum pe ecranul meu. Hai ca am luat-o pe aratura! Alte planuri: vreau sa termin serialele incepute. "Nea Nicu si afacerea VW" imi sta pe creier. Am totul in minte dar, cand vine vorba de pus in fapt, apar tot felul de probleme. Venirea primaverii sau indreptarea timpului va face posibila continuarea seriei "Vechi garaje si ateliere din Bucuresti" , pana atunci continuam cu "Wolfsburg 2008". Tot in primvara voi baga "cainele" intr-o revizie generala, revizie care vreau s-o prezint si pe blog. De umblat anul asta voi umbla mai putin, e criza :( . Ca urmare "evenimente si calatorii" va fi mai mult "evenimente si calatorii nationale". Tot la capitolul planuri de viitor, va destainui ca, ideea de fotografii de epoca vreau sa fie tot mai prezenta pe blog. Bine acum e si vorba aia celebra "omu' propune, Domnul dispune", asa ca: vom traii si vom vedea! As fi vrut sa scriu mai multe dar din motive obiective imi e tot mai greu sa ma concentrez :( . Lectura placuta si pe viitor!

2 comentarii: