duminică, 3 ianuarie 2010

Leonida&Co la Targu Jiu






Incepem noul an cu o postare ce lamureste o dilema din anul ce abia a trecut. Datorita d-lui Beren ( caruia ii multumim si pe aceasta cale ) misterul localizarii fotografiei in care apare o ( noua ) reprezentanta Leonida&Co a fost rezolvat.




Reprezentanta se afla pe strada Tudor Vladimirescu din Targu Jiu, iar cele doua turle simetrice, ce au permis identificarea locului in care a fost facuta fotrografia, erau ale bisericii Sf. Voievozi din amintita localitate.




Sursa foto aici

O veche carte postala din Tg Jiu surprinde strada din discutia noastra dintr-un alt unghi. O cladire ( notata cu A ) se lasa identificata in ambele fotografii. Imaginea strazii Tudor Vladimirescu in prima jumatate a secolului XX este astfel frumos completata.

Sursa foto aici

Daca doriti sa vedeti ce a facut sistematizarea comunista din zona si modificarile suferite de biserica in decursul timpului puteti cauta poze actuale pe google, personal prefer sa nu stric imaginea si parfumul epocii.
Fotografia noastra intregeste fericit seria de imagini cu orasul Targu Jiu in perioada interbelica si aduce o umila contributie la istoria automobilistica romaneasca si a firmei Leonida&Co. Si pentru ca am reamintit de aceasta firma romaneasca auto celebra profit de ocazie si va semnalez un articol interesant ( aparut pe blog-ul Automobilia ) despre sfarsitul fondatorului ei Leon Leonida intr-un nefericit accident de masina.

Update!

Cred ca am reusit si identificarea cladirii A ( sau cladirea invecinata ). Este vorba de cladirea cu statui la fatada si care in prezent apartine Universitatii "Constantin Brancusi".



Sursa foto aici

3 comentarii:

  1. Interesante fotografiile. Trebuie sa ma urnesc sa caut in albumele cu poze de familie din perioada interbelica cine stie ce ascund...imi aduc aminte de o fotografie "la iarba verde" in care aparea si un automobil...ia sa ma urnesc :)

    P.S: La Multi Ani ! Si numa' prosperitati si calatorii frumoase in typ3 :)

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani! Si cati mai multi km cu broscuta fara probleme in noul an!
    Pai cauta in albume ca niciodata nu sti peste ce dai ;).

    RăspundețiȘtergere
  3. identificarea cladirii A este gresita

    RăspundețiȘtergere