joi, 18 martie 2010

Garajul din strada Oltarului

Cand umblam sa fac fotografiile pentru garajul "FIAT" din strada Venerei am gasit in apropiere, pe strada Oltarului, un frumos garaj individual.
Garajul de tip grajd deservea una din vechile si cochetele case aflate in apropiere, adapostind la parter vehicolul iar la etaj, cel mai probabil, pe soferului acestuia.


Partea dinspre strada a garajului a suferit cu siguranta ceva refaceri iar aspectul initial s-a pierdut. Actuala fatada sta sa se desprinda semn al unei realizari mai recente decat intreaga constructie.


Din fericire etajul pare sa-si fi pastrat aspectul initial. Este surprinzatoare grija pentru detalii si implicarea arhitecturala pentru ce era in definitiv un simplu garaj.


Farmecul actual este dat de acoperisul plin de muschi si vegetatie care acopera garajul nostru ca o mare cusma. Fereastra de la etaj si grilajul jardinierei exemplifica, zic eu, minunat seriozitatea si grija pentru detalii cu care bucuresteanul inceputului de secol XX isi construia pana si dependintele casei. Orice comparatie cu actualul bucurestean nu-si are sensul.


3 comentarii:

  1. Un garaj similar este si pe Ana Ipatescu colt cu Piata Victoriei, intre blocul BRD si pizzeria aia mizera de "fitze". Parca are si o camera deasupra probabil pentru sofer.

    RăspundețiȘtergere
  2. S-a notat, o sa studiez la fata locului. THX!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bogdan, mai ai fotografii din zona Silvestru? Eu am locuit pe Venerei, si caut cu disperare fotografii vechi sau recente ale stazilor din zona respectiva.
    Marian
    sifgregeneac@gmail.com

    RăspundețiȘtergere