duminică, 13 septembrie 2009

BBM 2009 a avut loc ...

Gata a fost si Branul de anul asta. Evident nu puteam lipsi de la asemenea eveniment. De fapt a fost primul Si se pare ca si ultimul eveniment la care am participat in acest sezonul . Deh persoana ocupata...
Dar hai sa vedem cum au decurs lucrurile...
Daca as fi fost comentator de fotbal as fi zis ca in uichend Dumnezeu a fost broscar sau volkswagenist la cat de frumos a stralucit soarele pe toata durata intrunirii.


Marele avantaj cand ajungi inaintea organizatorilor sau odata cu cei mai matinali dintre organizatori este ca poti sa vezi si culisele organizarii, cum sunt scoase si aranjate toate decorurile, cum dintr-o gramada de cutii iese un eveniment.

Bine daca ajungi printre primii poti sa-i vezi pe toti ceilalti sosind dupa tine si ...
poti sa-ti ocupi linistit locul pe care l-ai ocupat in fiecare an. Chiar si-n chestii marunte e bine sa fi consecvent. Asa poti sa nimeresti si tarziu in noapte, dupa interminabile "socializari" cu bere, palinca, visinata etc, locul de campare si sa te culci in masina ta si nu a altuia.


Odata cu organizatorii a aparut si una din atractiile intrunirii: o masina americana in care cu putina sfortare ar fi incaput un volkswagen mai mic cu totul.
Si mare atentie ca era un model mic, sport in doar doua usi ... In timp ce uni se se dadeau cu tarabanta americana ...
... altii munceau la construirea evenimentului multilateral dezvoltat.

Tot printre primii a ajuns si vedeta intrunirii, revelatia sezonului, visul de aur al intregii omeniri volkswagen-istice:
... primul Split din Romania, care este in acelas timp si cel mai vechi Volkswagen din scumpa noastra patrie.
Cu detalii privind masina, incercarile prin care a trecut in timp si eforturile depuse de proprietar ca sa ne putem bucura privirea cu asa minunatie voi reveni intr-un alt materia cat de curand.








In vreme ce camping-ul se umplea usor, usor de volkswagen-uri de toate felurile si de toate varstele ...
... cativa oameni cu initiativa incepusera pregatirile la surpriza emisiunii.

Cei de la Auto Tess din Brasov veniti cu ultimele modele VW comercializate
... incercau sa reediteze celebra fotografie cu soldatii americani care ridica steagul, precis o stiti ( am tot incercat s-o gasesc pe net pentru comparatie dar nu mi-a iesit).


Nelipsite figuri de pe la mai toate evenimentele stand de vorba.


Si o alta premiera: prima broasca cu injectie home made facuta chiar aici la noi in Romania.
Specialistul creator, Bogdan Bus ( cum e cunoscut el pe forum-urile vw ) incercand sa dea niste sfaturi utile in cazul unei alte masini cu enspe carburatoare, aprinderi, etc

Tentativa de-a catara vedeta evenimentului pe un piedestal de navete de bere, cum altfel decat goale, s-a finalizat asa cum se vede.

Dar e bine si asa, adica ideea e importanta: volkswagen-ul din 1952 se uita de sus la noi ( na ca am inceput sa fac si versuri! ).

Poporul broscaresc puteai sa-l imparti in doua: cu barba si fara. Anul asta e vreo noua moda sa-ti lasi barba? Cred ca mi-a scapat mie ceva in evolutia modei.

O masina care mi-a placut muuuult ( deh aici intervine si pasiunea ) a fost typ 3-ul notchback pre 69 a celui mai mare dilar de piese de volkswagen aircooled, cunoscut si sub numele de Trilaru.

Aici masina pe post de taraba ...
Nu, nu-i John Wayne, e alt personaj aproape la fel de cunoscut El Liviu RAT(M)B-ellos cu alt barbos Jan, un fel de Jerome K Jerome al intrunirilor VW.



Si o roata interesanta: o roata originala de VW cu tot cu anvelopa de acum peste 40 de ani. Zic ca-i interesanta mai ales pentru anvelopa cu talon foarte inalt si suprafata de contact cu solul foarte mica comparativ cu anvelopele similare de acum.

O alta atractie a intrunirilor vw aircooled: replica Porsche 356 .

Nu puteau sa lipseasca nici concursurile tematice VW.

La cel cu bautul berii suspectez ca a fost blat.
Intre pregatirile de la start si ce a urmat a fost o mare diferenta.
Mai implicati au fost fotografii decat concurentii.

Onoarea insa a fost salvata de copiii mici ( aia mari o tot dadeau cu berile si cu non combatu' ) ...
... care s-au luptat cu insufletire pentru locul intai.

O broasca "noua" din Bucuresti care mi-a placut si pe care nu o stiam.


si o alta din Prahova mult prea accesorizata pentru gusturile mele.


Mda bus-ul cu gagici o alta atractie sustinuta de organizatori...

E da! Asta a fost mega surpriza evenimentului: ciorba de fasole la cazan. A avut de toate: costita, ceapa rosie . Daca maestrul bucatar sef ar fi facut-o de la inceput picanta si nu dupa ce-am mancat doua portii ar fi fost tare bine. Bine a fost si asa ca in final am mancat trei portii.

Alti barbosi .... poza asta imi creaza un straniu sentiment de "deja-vu" daca ma uit prin arhiva sunt sigur ca am cate una similara facuta in fiecare an.
Alta dracie americana venita la camping-ul vampirilor de la Bran.


Seara, party, bere, filme, muzica, bere, shaworma, fasole picanta, bere ...
... noapte, balamuc, frig, frig tare, dimineata frig, nebuni care vroiau sa incendieze benzinaria din apropiere, politia pe la 6 "stai ca trag!!!". Asa ca la 7 si ceva Duminica am strans calabalicul si am plecat spre casa.
Ce sa zic: a fost frumos! Am doua nemultumiri interioare: una ca evenimentul n-a durat o saptamana si a doua ca n-am apucat sa vorbesc cu toata lumea cat mi-as fi dorit. Chiar asta mi se pare o mega idee: intrunirea de o saptamana, un soi de festival VW in care sa apuc si eu sa stau de vorba cu toata lumea...

2 comentarii: