miercuri, 31 august 2011

Rambo batut de pensionari

Cu ceva zile in urma vedeam la stiri un reportaj avandu-l in atentia sa pe soldatul american. Un ditai galiganul cat usa, cu o incolacire spectaculoasa de muschi imprastiata pe trup, se falea cum cara el printre altele si o vesta de douazeci si ceva de kile. Tot mitul super-soldatului american s-a zdruncinat a doua zi in piata cand am vazut o armata de pensionari slabi si cocarjati ce tarau fiecare dupa ei in sacosi sau carucioare zeci de kilograme de tot ce vrei si ce nu vrei. Mdaaa sigur e grozav sa fi super erou plin de muschi si cu vesta de enspe kile cand esti cat bivolul si te duce elicopterul de la baza militara sau de la portavion fix pana in mijlocul campului de batalie, iar dupa ce arunci o parte din echipament acolo ( grenade, gloante si alte rahaturi d-astea ) elicopterul te cara inapoi la baza. Baaai Rembo pensionarul roman de 40 de kile din care jumate-s reumatism, daca-i “oferta”, strabate Bucurestiul din Rahova-n Pantelimon si din Drumul Taberei in Obor carand mult mai mult si asta cu un simplu carut sau in sacose de rafie. Elicopterul lui e tramvaiul plin ochi la ora de maxima audienta reatembelista cand se duce omul la munca. Cum ar fi fost sa apara langa muschiulosul cu vesta blindata de 20 de kile si o biata baba cracanata: “Maica io vin de la Cora cu cinspe kile de ulei si zece de faina plus doua bormasini ca a fost superoferta. Blindaj pe mine n-am maica decat astea doua veste de lana, un cojocel de oaie, trei broboade, doua fuste si ciorapi lungi de lana impletiti ca desi e Iulie ma “trage” in tramvai de la geamuri”. Daca n-ar fi fost vorba de perfidul current care te trage de te miri unde si ar fi fost vorba doar de ceva gen gloante, schije si alte nimicuri baba noastra probabil ar fi alergat de la o “oferta “ la alta imbracata lejer doar intr-un godin. Mda stiu o sa-mi spuneti ca soldatul din trupele de elita pe langa vesta de douajdekile mai cara si armament, statii de emisie receptive si alte trasnai. OK, ati vazut-o pe baba de un metru jumate care vine la piata cu rata de la 60 de kilometrii de Bucuresti avand la ea spre vanzare “doar”: 2 galeti pline cu branza, doua sacosi de rafie pline cu sticle de 2 litri de lapte, borcane cu smantana si iaurt si un sac cu diverse legume spre vanzare?

Scriind la acest material mi-am adus aminte de o familie de pensionari ce stateau cu un etaj mai jos si care l-ar fi umilit pe legionarul francez ce marsaluia prin Sahara. Cei doi pensionari, dupa ce s-au instalat contoarele de apa, n-au mai depasit la consum jumate de metru cub de apa pe luna fie vara fie iarna. Super legionarul marsaluia prin desert o zi, doua sau chiar si o saptamana dar dupa aia in oaza baga apa in el ca-n camila si se spala pana-l gasea strechea si incepea sa-i creasca solzi de la atata stat in apa. Vecinii mei pensionari, facand un calcul minimalist, foloseau de persoana cam 9 litri de apa pe zi pt facut ceai , baut, spalat, tras apa la WC si udat mini gradina botanica ce o aveau pe balcon si asta ani la rand. Si nu stiu ce ma face sa cred ca din astia 9 litri puneau si apa de-o parte intr-un bazin secret construit in una din camere pt cand se finesc rezervele mondiale de apa potabila sau cand doar se scumpeste.

Sa va mai spun de James Bond si alti super agenti secreti, cu ale lor super-mega radare si alte echipamente ce-i dau dureri de cap si lu’ ET, care aflau toate conspiratiile si toate afacerile tenebroase cand acestea erau pe cale sa se finalizeze? Vax albina! Am in bloc o baba inarmata cu un simplu pechinez care stie absolute tot cale de doua cartiere chiar inainte de a se fi intamplat. Cred ca are si ceva tehnologie de teleportare ca de fiecare data cand plec de acasa sau ma intorc ea este invariabil ( si ) in fata usii mele de parca atunci ca din intamplare scotea pechinezul la plimare.

N-as vrea sa va mai spun de bugete militare de miliarde de dolari versus pensii de cateva sute de lei. Nu va spun decat atat: Baba Rada sau Tanti Anna il bat pe Rambo de-i suna apa-n cap!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu