miercuri, 10 februarie 2010

Pauza publicitara... interbelica IV

Continuam seria de publicitate auto interbelica aparuta in "The National Geographic Magazine" cu reclamele din Noiembrie 1938.

Prima reclama la anvelopele Good Year.


Urmeaza o reclama la automobile Plymouth diferita cumva de cea cu "New Plymouth" . Se pare ca cititorii erau un pic mai respectati de agentiile de publicitate de atunci si nu o tineau langa cu "Noul car" care face si drege.


Si o reclama de sezon la antigel.

In final nu ma pot abtine sa nu va semnalez primul articol al numarului din Noiembrie al amintitei publicatii: "An american girl cycles across Romania". Si ca sa nu aveti cine stie ce nedumeriri sau incredibile asteptari legate de ce poate sa vada o biciclista din america, care traverseaza Romania in 1938, un scurt sumar la inceputul articolului va poate face o idee pana gasesc timp sa va prezint tot materialul: " the Land of Castles and Gypsies, Where Roman Empire Traces Mingles With Remnants of Oriental Migration ". Sau mai pe romaneste spus "un loc cu castele si tigani, unde urmele Imperiului Roman se amesteca cu resturile migratiei Orientale".


Acum imi dau seama de unde vine chestia aia cu "Eterna si fascinanta Romanie".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu