joi, 19 februarie 2009

Cum a inceput?

A doua am luat-o pe 9 Octombrie 2004, dupa cateva luni de gandeli si rasgandeli. 400 de $ pentru o masina ce zacea de ani buni pe Grigore Alexandrescu. Soarta ei urma sa fie dezmembrarea pentru refacerea primei masini. Situatia in data de 9 Decembrie 2004 statea cam asa:
"Dupa ce am ajuns cu el acasa ( cu Variantu' evident) la Lucian (tractat la stanga evident ) pe fondul consumului de beri am inceput sa ne uitam mai cu atentie la animala galbena icon_scratch.gif si surprizele au inceput sa se tina lant :masina avea toate elementele originale ,era in stare de functionare inclusiv franele si nu scotea pic de fum . A urmat o alta sedinta de gandire ( a se citi alte beri ) ce a avut ca rezultat magistrala hotarare de a nu o mai dezmembra ci de a o restaura si inmatricula .
Timp de cateva saptamani am muncit la bestia galbena ca un descreierat : desfacut si refacut frane (inlocuit garnituri si furtune ) ,inlocuit ambele bari de directie (erau tandari ) ,restaurat lampi semnalizare fata ,spalat carburatoare ,reinstalate furtunele la benzina de la rezervor la motor ,instalate sonde de temperatura si presiune si multe alte maruntisuri inerente la o masina care nu a fost miscata timp de 7 ani .






Cu care? Cu prima? Cu a doua? Sau cu a treia? E glumeam :) , m-am oprit la a doua ;) cred. Prima o stiu de cand ma stiu. A fost masina familiei, prima masina pornita, prima condusa, masina studentiei .... Acum se odihneste in asteptarea unor vremuri mai bune.

A urmat partea cea mai naspa lupta cu sistemul respectiv tot balamucul legat de acte :notariat ,RAR , adm financiara , ITP ,politie .
Rezultatul a venit : de ieri bestia galbena este inmatriculata legal cu nr . B 69 KDF .Pe aceasta cale doresc sa multumesc oficial tuturor acelora care au facut posibil acest lucru icon_salut.gif :lucian ,notarul ,RAR-ul ,Politia Romana ,Adm.Financiara ,fata de la CEC ,vecinul cu ranga ,familia care nu m a internat la balamuc ,stanga de mare exceptie care a tirit droaga prin tot Bucurestiul icon_salut.gif icon_salut.gif icon_salut.gif .
Partea cea mai dureroasa de acum incepe :vopsitul .
Promit sa revin pana saptamina viitoare si cu poze . "

No asa se incheia primul episod si cam asa arata masina dupa prima spalara in 7 ani. Ca o paranteza baiatul de la spalatorie a vrut sa-si dea demisia.

Cam asta-i pentru prima zi ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu