vineri, 14 mai 2010

Restaurarea tapiterie - panoul usii stanga

Am plecat de la un panou de usa cu portiuni mari de vopsea veche ( facute de un vopsitor idiot ), o gaura pentru difuzor, arsuri facute de un meserias tinichigiu ( tinichigiu= meserias parlit specializat in burlane si jgheaburi, carosier = meserias specializat in caroserii de masini, nu-l cautati in Ro ca a disparut de 50 de ani ).



Pentru curatarea vopselei am incercat doua solutii chimice: diluant si decanol fara a obtine rezultate notabile. In final am curatat vopseau mecanic prin frecarea cu o lama a materialului stropit de o ploaie de primavara.


Rezultatul fiind multumitor am trecut la pasul urmator: astuparea gaurilor. Am inceput cu coltul ars. Materialul ars, deformat, a fost indepartat si am optat pentru completarea cu un material provenind de la o fata de usa VW " broscuta".


Si in paralel cu gaura difuzorului care, evident, a fost indepartat .


Din nefericire materialul folosit la completare difera iar o socoteala relativ gresita a facut ca la coltul ars "noul" material sa fie inserat sub materialul initial.

Manerul cu "defect" va fi inlocuit cu unul original din stoc ;) .

Rezultatul final arata cam asa ...

...si va fi pus ( probabil ) maine pe masina.
E loc si de mai bine!

2 comentarii:

  1. a iesit bine
    la gaura aia mare pt difozor nu prea avea ce sa faci
    asa am avut si eu in spate la scrumiere era taiat pt difuzoare ,am pus inapoi scrumierele,am schimbat cartonul dar gaura in material a ramas asa ca am completat cu alt material
    asteptam poze cu tapiteria montata pe masina

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa fac niste poze zilele astea, sa se mai incalzeasca nitel. E loc si de mai bine la panou dar inca n-am gasit materialul care trebuie ;) .

    RăspundețiȘtergere