vineri, 8 iulie 2011

Wolfsburg 2011- Berlin 1

Mi-a fost foarte dificil sa ma decid cum sa prezint vizita la Berlin: fotografiile inssirate cronologic, doar monumentele si muzeele sau toate tampeniile pozate. Pana la urma le voi prezenta pe caprarii. Azi incepem cu primul episod "Caming-ul si metroul".
Camping-ul in care am stat se afla situat pe malul canalului Hohenzollern. Am fost tentat sa completez afirmatia cu precizarea "intr-o zona verde" daca intreaga Germanie n-ar fi o mare zona verde.


Foarte civilizat ( a se citi curat si ordonat ) camping-ul ofera pe langa internet contra cost si posibilitate relaxarii prin pescuit in canalul Hohenzollern. Personal n-am facut-o pt ca nu mi-am luat de acasa o lanseta sau macar o undita. Promit sa nu se mai repete!



O alta metoda de relaxare ar fi plimbarea pe canal cu barca, caiacul, yahtul, vaporul, crucisatorul sau orice chestie care pluteste. Si cam aici se opresc modalitatiile de relaxare pentru ca acest camping se afla in imediata vecinatate a aeroportului iar ritmul de decolare al avioanelor este cam de unul la 5 minute. Ca urmare cortul e total nerecomandat aici, camper-ul sau masina macar oferind o oaresce izolare fonica. Slava Domnului ca avioanele nu mai zboara dupa ora 22:00 seara pana dimineata pe la 7 .

Metroul Berlinez

Unul din lucrurile care impresioneaza orice vizitator al Berlinului este reteaua de transport public in general si metroul in special. Datele arata cam asa: 1703 km de linie de autobus, 190 km linii de tramvai si 479 km linii de U-Bahn si S-Bahn. Cele doua din urma ( U-Bahn si S-Bahn ) sunt retele de metrou care au dupa cum urmeaza:
U-Bahn a fost deschis in 1902 si are in prezent 10 linii cu un total de 173 de statii pe o lungime de 146 km. A cunoscut mai multe etape constructive avand statii ce amintesc de mai toate stiluri arhitectonice din ultima suta de ani.







S-Bahn a inceput sa functioneze in 1924 si are in prezent 15 linii cu 166 statii insirate dealungul a 331 km.



Punctul central al sistemului este noua Gara Centrala ( Berlin Hauptahnhof ) o cladire mareata din sticla. Mai jos puteti vedea doua fotografii facute in interiorul Hauptahnhof dintr-un tren aflat pe S-Bahn. In aceias gara U-Bahn trece pe sub S-Bahn.








Ca tot venii vorba de transport am pozat si doua vehicule istorice prin Berlin. O camioneta...


... si un superb Porsche Diesel rosu plin de gagici .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu