joi, 26 noiembrie 2009

Cum sa devii fotograf de succes ( celebru ) ?


Ghid practic


De doua zile ma uit pe sit-ul asta si cred ca am descoperit reteta succesului daca doriti sa deveniti fotografi celebrii. Trebuie doar sa urmariti urmatorii pasi:

1. se cumpara un aparat cat mai profi
care sa faca poze frumoase si clare
si sa aiba obiectivul cat mai mare si mai negru ( da prestanta si incredere in tine, probabil e o chestie ce tine de falus dar nu sunt Froid sa ma pricep si la astea )

2. impreuna cu aparatul te deplasezi intr-o zona in care saracia si foamea ii bat pe localnici cu 5 la 0 la ei acasa
merge si o zona calamitata
cutremur, taifun, inundatie, incendiu, etc
daca n-a avut loc nici o catastrofa cine te opreste sa nu faci tu una?
ma rog
3. incepi s afaci poze
4. pozele trebuiesc facute in urmatoarea ordine:
a. copii maltratati
b.copii infometati
c.copii si caini ( pisici, soareci, maimute, alte animale mici si mijlocii ) maltratati, infometati si cat mai jegosi
d. femei
e. femei maltratate, jegoase, infometate si cu priviri de caine batut cu scandura din gard
f. batrani
g. batrani cu muci la cur, jegosi, aschilambici dar cu priviri demne
h. sau cu privire pierduta de sclerozati
i. daca gasesti un soldat mort e perfect
j. daca nu unul beat care a cazut in cap si i-a dat sangele pe nas e la fel de bun

5.Daca n-ai bani de bilet de tren, avion, etc sa ajungi pana intr-o astfel de zona poti sa mergi in prelungirea ferentari sau in zona unirii-centru' vechi. Acolo poti sa-i gasesti aproape pe toti cei de mai sus. E mai periculos dar macar economisesti banii de transport.
6. Gasesti un ziar sau revista care sa le publice.
7. Daca nu e dispusa nici o publicatie sa faca asta ( m-as mira ) poti sa faci un blog.
8. Daca nu te pricepi sa faci sau sa promovezi blog-ul pentru a ajunge celebru poti sa le printezi ( obligatoriu color si format mare minim A 3 , chiar A 2 ) si sa le expui pe garduri in centru.

Cam asta cred ca-i tot ...

9 comentarii:

  1. as rade dar nu pot. si nu doar din cauza subiectului de pe site-ul cu pricina...

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar cine a zis ca-i de ras? Ne plangem de stirile de la ora 5 si altele asemenea ca de o catastrofa nationala dar se pare ca-i una planetara. Stoarcerea de lacrimi cu orice pret pentru cresterea audientei nu este inventie romaneasca dar pare a fi reteta succesului oriunde. Asa ca cine doreste n-are decat sa urmeze ghidul practic pt fotografi de succes. Evident succes = bani ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Stii cîtă dreptate ai? Tare mi s-a luat de genul ăsta de fotografie (aşa cum mi s-a luat şi de genul de fotografie cu pisicuţe frumoase, patru într-un coşulet, cu privirea pierdută-n zare)

    RăspundețiȘtergere
  4. In urma cu 20 de ani daca vedeai astfel de imagini te cutremurai la propriu si la figurat. Acum privesti impasibil ca la "Tanar si nelinistit" episodul 1547329. E bine? Habar n-am. Oricum as vrea sa mai vad si altceva. M-am uitat la fotografiile din 1969 cu Apollo 11 si la tot ce insemna zborul spatial si cuceririrle tehnicii la vremea aia. Se pare ca oamenii acum 40 de ani se entuziasmau privind la altceva decat acum. Poate e doar impresia mea ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Tot asa cum este plina lumea de sentimentul de blazare si de puncte de vedere neavizate... Este dificil sa respectam profesiile si/sau pasiunile altora, in ciuda faptului ca avem de ales?

    RăspundețiȘtergere
  6. obiectivele profi parca sunt albe ?! sau aia e doar la meciurile de fotbal. :)

    din cauza nikonistelor setate pe P si a canonarilor care sunt prea chiori ca sa focuseze manual la P-ul nikonistelor am ajuns sa-mi dau batranul meu Pentax (dar totusi sa pastrez minusculul 1.4 50mm, ca poate cine stie) si sa-mi iau o Leica mica cu care sa ma pot amesteca cu incredere in lumea sapunieristilor. doar cativa mai vad bulina rosie si mai ridica o spranceana, iar altii care au cat de cat o tangenta cu fotografia se opresc sa ma intrebe de ce fotografiez cu un aparat sovietic si daca e digital sau pe film.

    astfel, as putea spune, m-am last eu de fotografie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim pasiunea ta sunt oamenii suferinzi, nemancati si jegosi? Ciudat, dar nu foarte...
    tsk nu te poti duce la amaratii din Somalia cu un obiectiv d'ala de stadion ca risti sa-i traumatizezi mai mult decat sunt deja pe cei de acolo :) .

    RăspundețiȘtergere
  8. Fratimiu e de profesie cu pozele si filmatu, asta e painea lui, si imi spunea "Bah, au ajuns toti putzoii sa faca poze cu scule profi, n-am eu scule de au papagalii astia care-si fac poze artistice pe stabilopod la Constanta sau in parc la Ciurel". Eu un microb la moda, nu mai potri sa-ti faci poze de concediu decat daca ai cateva kile de scule la tine.....

    RăspundețiȘtergere