luni, 31 mai 2010

Restaurarea tapiterie: stadiu ( aproape ) final?

Eheee, nu. E doar o etapa, o stare intermediara. Urmeaza inlocuirea mochetei maro cu una neagra, poate o fata de usa pe stanga intr-o stare mai buna. Oricum rezultatul (pt. moment ) e multumitor. Ma feresc sa folosesc cuvantul "criza" pentru ca pe asta il voi folosi excesiv maine ;) .
Si acum fotografiile promise:


Buzunarul panoului usii dreapta e cam labartat dar ii voi schimba elasticul odata cu schimbarea usii ( e praf in partea de jos si am o alta in stare buna ).


Detaliu cu panoul usii stanga cu coltul ars ( vezi episoadele anterioare ) refacut.
Duminca am inlocuit toata timoneria schimbatorului de viteze: cupla de la cutie. axul care merge din fata pana in spate, bucsa din tunel. Cupla a fost inlocuita cu una din uretan ( materialul ala rosu de-i la moda ). Axul aflat pe masina avea mustatile, de la nuca in care intra levierul schimbatorului, rupte. De ce? nu ma intrebati... probabil este rezultatul unei interventii a unui "meserias" roman ( sa ne fereasca Sfantu' pe toti de el! ) Si uzuri mai mult sau mai putin vizibile.
Rezultaul e complex ;) . Schimbatorul de viteze sta la locul lui, avea tendinta de a o apuca pe cai nebanuite si total nefiresti pe sub scaunul din dreapta. Vitezele se schimba ( acum ) ca la Volkswagen si nu ca la Dacia 1310. Iar eu am o febra musculara teribila la muschii abdominali de care credeam ca am scapat odata cu instalarea burtii de corporatist mofluz.
Fotografii n-am facut pentru ca eram prea ocupat cu bagatul si scosul de sub masina. Un efect benefic au avut si ploile astea: masina era curata pe dedesupt si nu mai mi-a curs tarana in ochi.


2 comentarii:

  1. arata fain
    unde ai gasit ornamentele alea cromate pt scaun?
    astea sunt ceva accesoriu de epoca nu ca am mai vazut asa ceva( in poze doar) :))

    RăspundețiȘtergere
  2. A fost o intamplare chiar fericita sa le gasesc chiar aici in Ro ;) . Dar cu rabdare, in timp, gasesti tot ce-ti trece prin cap si chiar lucruri la care nu visezi. Personal nu ma gandeam niciodata ca voi gasi aceste ornamente cromate.

    RăspundețiȘtergere