duminică, 30 august 2009

Cu Variant-ul prin Europa de la Est la Sud - Ep. XIII

Am tot amenintat cu un episod despre camping, acum i-a venit randul.
La Paris am stat la caming-ul Bois de Boulogne pentru preturi si localizare urmariti link-ul http://www.campingparis.fr/boulogne_infos.html . Camping-ul e mare sau mai bine zis luuung tine cam ca de la Sebastian pana aproape de Piata Rahova, adica pret de vreo doua statii de tramvai. Asa ca drumul de la masina pana la iesirea din camping unde era statia de autobuz presupunea oaresce efort fizic, iar daca uitai sa-ti iei o bere rece sau alte chestii de extrema necesitate trebuia sa faci acelas drum inapoi pana la magazinul campingului.
La capitolul obiective turistice din camping pot fi trecute pe langa rulotele gigant sau cele extrem futuristice si vehiculele istorice sau masinile clasice ( cum vreti sa le spuneti ) ale turistilor cazati aici, semn ca anumite pasiuni genereaza si un soi de stil de viata ... sau invers, ma rog neclar vorba unui prieten.

Pe primul loc la capitolul masini clasice se situa VW cu exponentele lui cele mai de pret: 3 bus-uri, vreo doua broaste si un typ 3, "cainele" evident.





Pe locul doi se gaseau masinile frantuzesti cu doua Citroen-uri din care un bus de pompieri superb.





Ca orice camping care se respecta nu ducea lipsa de tot felul de nonconformisti ca sa nu le zic altfel...
Camping-ul era un adevarat sat in care convietuiau in armonie si egalitate toate natiile si natiunile europei. Sentimentul de cetatean european si apartenenta la scumpa noastra Iuropa a fost aici mai puternic ca oriunde.
In rest curatenie, ordine si voie buna. Grupurile sanitare erau suficiente si curate daca avem in vedere gradul de ocupare al caming-ului care atingea 101 % erau chiar uimitor de curate.
Trei bile patrate sau transformate la cursul zilei 7 minusuri primeste din pacate magazinul camping-ului: arata mai rau ca un magazin de cartier din Ferentari dar avea niste preturi de Hotel Marriot. Cel mai ieftin prezervativ 1 Euro concura cu cea mai ieftina bere 2 Euro. Mancarea nu conta decat daca erai sinucigas si vroiai sa inchei socotelile cu viata mancand o conserva tinuta in permanenta ( cine stie de cand ) la 40 de grade, Celsius!
Dimenisunea si aglomeratia din Camping te facea sa te simti ca intr-o tabara de refugiati dar cum toata lumea venise la vizitat Parisul si nu la odihna era OK. Mai prost de atit n-am stat decat la Barcelona si intr-un camping de langa Verona.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu