Sau la Turnul din Pena mai pe romaneste spus. Campingul se afla pe malul Atlanticului de o parte si de alta a soselei de coasta strajuit, cum se poate altfel, de un turn maur. Aici am constatat ca anumite chesti sunt universale: cum in Moldova daca intrebi pe localnic "cand e facut cotetul asta frumos de piatra" raspunsul e invariabil "in vremea lui Stefan" ( de fapt raspunsul corect e "in vremea lui STEFAN "), in Apuseni raspunsul ar fi: "in vremea lui DECEBAL" ( evident Decebal rostit apasat, cu pieptul bombat etc ), in Grecia raspunsul e clar " Alexander da greit, maica", e la fel stau lucrurile si in Sudul Spaniei: orice coliba, turn, zid cotet cu aspect de vechi sigur e facut de mauri.
Dar sa ne intoarcem la camping-ul nostru, aici camparea se face sub umbra stravezie a pinilor. Umbra combinata cu briza ( asta-i numele de alint pentru vantul care sufla nu mai mult de 24h/zi ) creau o atmosfera placuta ce stergea cu totul amintirea traversarii desertului dogoritor din Sierra si dadeau Andaluziei o noua infatisare.
Evident ca acolo unde era umbra cea mai deasa adica la marginea campingului si a soselei nu aveai voie decat sa parchezi pe principiul drobului de sare. In cazul nostru era vorba de teama de a nu-ti cadea o masina in cap. Chestie destul de greu de realizat avand in vedere ca intre camping si sosea se afla un ditai gardul plus o liziera de pini.
Si vestitul Turn Maur de la Pena. Un turn de observatie de coasta, accesul la el facandu-se printr-un tunel acoperit, data fiind forma patrata este posibil sa aiba o vechime apreciabila.
Chinuiti de talent sau nu, o multime de pasionati de astfel de sporturi se chinuie cat e ziua de lunga sa-si intinda panzele pe deasupra valurilor.
De fapt surfer-ii sunt principala atractie turistica a zonei alaturi de celelalte atractii care se bronzeaza mai mult sau mai putin despuiate printre stancile de pe plaja. Am stat si m-am uitat zeci de minute cum vin pregatiti, tragand de un echipament impresionant ( costum, ochelari, casca, placa, vele, etc ), intra cu grija in apa, se lupta cu vantul, cu vela si cu placa incercand sa ramana impreuna cu intreg echipamentul la un loc, asteapta un val prielnic si.... buf, pleos intreg calabalacul se insira in urma valului cu surfer-ul agatat pe dedesupt.
Urmeaza o noua incercare si inca una ... in timpul asta nu poti decat sa admiri ambitia surfer-ului ( sau cum i-o zice la ala cu plac si vela ), sa te amuzi ca la un film cu Stan si Bran si sa te rogi sa nu-si sparga capul intr-una din stancile generos imprastiate atit in apa cat si pe plaja.
Intr-un final renunta si glorios isi plimba ulterior echipamentul nou nout si scump prin camping si pe la terasa acestuia. Bine asa cum se vede din poze sunt si foarte multi carora sportul asta "le iese" dar astia n-au nici un farmec.
O alta frumusete locala sunt si multitudinea de flori si plante mediteraneene ce cresc peste tot la niste dimensiuni incredibile daca ar fi sa le comparam cu suratele lor crescute in Romania in ghivecele din sufragerie.
Restaurantul cu barul campingului este o alta atractie a campingului. Aici pe langa specialitati culinare andaluze ...
... poti sa te racoresi cu o sangria rece pe terasa restaurantului ce da fix spre principala atractie turistica: culoarul surfer-ilor amatori.
... poti sa te racoresi cu o sangria rece pe terasa restaurantului ce da fix spre principala atractie turistica: culoarul surfer-ilor amatori.
Comediile acvatice erau umbrite doar de vedera tarmului African :( . Of ce aproape parea Africa si in acelas timp era atit de departe ( la vreo 400 euro distanta ).
Dar cea mai frumoasa si magica traire sunt noptile andaluze!
Linistea si racoarea te acopera ca un cearceaf de matase. Mirosul de flori mediteraneene sarate de aerul tare al oceanului impregneaza racoarea si-i da consistenta unui elixir psihotrop. Ehee nu degeaba au cantat poetii noptile andaluze, daca as fi avut si eu un pic de talent ce poezie as fi tras. Dar rimele ce-mi vin in cap sigur nu duc la o capodopera poetica : nopti andaluze/un pic confuze/ cu idei mofluze /stand ca niste meduze/ cu sangria rece-n buze.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu