luni, 21 septembrie 2009

Cu Variant-ul prin Europa dela Est la Sud - Ep. XXIV

Cu GPS-ul setat cu destinatia Camping el Portus langa Cartagena strabateam dealurile arse de soare pe drumuri inguste si pusti. Era ultima etapa a zilei dupa ce traversasem desertul din sud-estul Spaniei. Asa cum ii zicea numele dar si cum arata diabolica inventie ( gps-ul ) camping-ul se gasea pe malul marii. Dupa ce o zi intreaga te-ai copt in masina ca friptura in cuptor perspectiva unei bai in apa albastra a Mediteranei iti mobilizeaza ultimele puteri intocmai ca ratacitului in desert caruia i se arata o oaza in departare. Pana in ultima clipa marea promisa intarzia sa apara desi gps-ul indica apropierea de punctul terminus: 1km, 900m, 800m, 600m, ... Un ultim deal urcat si coborarea se face brusc intr-un golf inconjurat de dealuri abrupte.




O ce oaza binemeritata!
Proptesc masina la umbra palida a unor maslini ce strajuiau parcarea din fata campingului si ma scurg catre receptie.
Receptionerele, doua fete tinere erau cuprinse de o voiosie care depasea puterea de intalegere a unui om ce mersese ca-n poveste zi de vara pana-n seara prin cea mai calda si arida zona a Europei.
"Cat doriti sa stati? Cate persoane sunteti? Sa-mi dati si actele sotiei ;) ...cum ati aflat de noi?"
-"Pai na afuristul de gps mi-a aratat locul" Ce-or avea astea cu mine de ma chestioneaza asa habar n-am, o fi din cauza ca-s roman? mi-am zis eu in sinea mea ca unul ce face parte dintr-una din cele mai respectate natii ale scumpei noastre patrii Uniunea Europeana. Sar'mana Tanti Europa ca ne-ai primit si pe noi!
-"Stiti ca la noi e camping naturista si bla bla"
-"Ma bucur ca sunteti cu natura ca si eu m-am simtit ecologist inca de cand eram mic si ma scoteau cu clasa in fata scolii sa sapam si sa punem floricele si pomisori"
-"Nu, nu m-ati inteles..." si fatuca pleaca sa ia ceva dintr-un raft pentru a fi mai explicita.
In vremea asta privirea imi e atrasa de fereastra din stanga care dadea catre bariera de la intrare. Prin dreptul ei trecea agale, toropita de soare si caldura o intreaga familie. Parinti, copii toti asa cum ii lasase mama natura sau Dumnezeu ( pentru persoanele mai credincioase ). Intre timp domnisoara de la receptie se intoarce la tejghea cu o vedere in care o fatuca isi expunea la soare partile de obicei ferite de mangaierea calda a razelor astrului zilei.
-"No uite asta-n seamna camping naturista!"
Ce pacat ca nu aveau macar o oglinda in care sa-mi surprind figura sau macar un aparat de fotografiat cu declansare automata la momentul constientizarii situatiei de catre turist.
Desi creierul imi era lichefiat de caldura evaluarea situatiei s-a facut, zic eu, rapid: inapoi pe dealuri n-o mai iau nici daca ma plateste cineva, ce au astia am si eu iar ce n-am oricum am mai vazut, duduia din vedere arata intr-un oarecare fel deci:
-"Raman domnisoara care-i problema?"
Problema o lasasem in masina iar dupa ce momentul de euforica excitatie trecuse plin de demnitate am zis:
-"Numai o secunda ma scuzati s-o intreb pe sotia ceva :D "
Ce sa zic pana atunci nu stiam ca masina mea e dotata si cu sirena de pompieri, politie etc .
-" Mai e doar o chestie asa de-o noapte, ne ascundem undeva in boscheti bem o bere rece, facem o baie si shlafen ca suntem obositi dupa mai bine de o mie de km. Maine dimineata ne trezim si inainte ca astia sa faca ochi si sa se dezbrace o tulim mai departe".


Acceptul fiind primit dupa ce-am terminat formalitatile de campare cu cartela de acces in mana am patruns cu masina in camping.
Mi-am zis ca cel mai bun loc intr-un camping de nudisti este o parcela. Pentru necunoscatori parcelele in camping sunt zone patrulatere individuale inconjurate pe minim trei parti de boscheti. Numai ca la astia parcelele erau si ele dezbracate ca toata lumea de acolo si nu erau inconjurate de boscheti decat pe doua parti, adica din fata te vedeau turistii care treceau pe alee iar din spate te vedea vecinul cu rulota: un francez simpatic cu sotia lui si la care veneau seara in vizita alte familii prietene evident in fundul gol.
Odata masina amplasata cumva strategic paralel cu aleea am plecat timid si rusinat ( eram imbracat cu nelipsita mea vesta si in pantaloni scurti ) catre magazinul camping-ului de unde urma sa ma adap cu cateva galeti de bere rece. Vanzatorul de la magazin, un baiat la vreo doua zeci si ceva de ani parea una din cele mai traumatizate persoane din lume. Nu ridica privirea ultra serioasa din pamant, produsele le scana cu miscari automate iar singurul lucru ce parea sa se afle in jurul lui pe o raza de un km era casa de marcat. Cand a remarcat ca sunt imbracat s-a inseninat si starea lui s-a schimbat brusc ca la vederea unui prieten vechi.
Incurajat si de berea rece am pornit catre plaja impachetat intr-un prospop in asa fel incat sa nu se vada ( ziceam eu ) cat de imbracat sau cat de dezbracat eram. Poate plaja, poate marea albastra, sarata si limpede ca o apa primordiala sau poate doar berea rece, cine stie, ideea e ca am renuntat la toate textilele din dotare si brusc m-am simtit liber.
Pe urma totul a fost mai simplu, liber m-am plimbat prin tot camping-ul doar cu sapca si vesta pe mine, iar WC-urile si dusurile comune pentru ambele sexe au devenit ceva firesc.
Salutarea dimineata cu vecinii acoperit si eu si ei doar de pielea bronzata, discutiile purtate cu ceilalti astfel costumat s-au transformat intr-un soi de revelatie. Serios! A fost o experienta incredibila. Brusc te simti mai sincer si mai impacat cu tine si cu lumea, toate diferentele intre tine si ceilalti se sterg. E ca atunci cand te-ai trezit la maternitate in fundul gol si nu-ti pasa de asta. Oamenii cand sunt goi sunt mai buni si orice diferenta sociala dispare.

Am plecat din campingul El Portus intorcand mereu capul inapoi, uitandu-ma in urma ca Adam cand a parasit Paradisul.
Promit sa revin si dezbracat inca de la intrare sa-i salut pe toti: OLA!



2 comentarii:

  1. Pana acuma ne-ai obisnuit cu poze concludente pentru fiecare poveste, ce s/a intamplat de data asta?:D

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Am ales sa respect intimitatea oamenilor campati acolo. A si daca postam ceva poze mai detaliate trebuia sa bifez la blog optiunea aia cu "continut interzis minorilor" ;) .

    RăspundețiȘtergere